Eyal Yanilov (geboren in 1959) trainde en studeerde Krav Maga onder de persoonlijke supervisie van de grootmeester zelf, Imi Sde-Or (Lichtenfeld)  Eyal Yanilov bezit de hoogste Krav Maga graduatie (Master level 3 / Expert level 8) en de ”Founder’s Diploma of Excellence. Hij begon zijn Krav Maga-training bij de heer Eli Avikzar (een van imi’s beste studenten op dat moment) Op jonge leeftijd gaf Eyal al les in de trainings studio van Imi. Die Imi had toevertrouwd aan Eli Avikzar, daar hielp hij met voorbereiden, assisteren van lessen en het afnemen van examens. In een later stadium benoemde Imi hem tot hoofd van het Krav Maga-Professional Comite, Eyal was verantwoordelijk voor het opstellen en actualiseren van het Krav Maga-curriculum. In deze hoedanigheid had Eyal de taak om de opgebouwde kennis, nieuwe ontwikkelingen van technieken en trainingsmethoden van Krav Maga. Bij te brengen aan andere senior instructeurs. Vanaf 1976 heeft Eyal burgers, militairen,  wetshandhavers, speciale eenheden en instructeurs voor allerlei sectoren over de hele wereld opgeleid.

Tijdens de zomer van 1981 was Eyal de instructeur die meer dan 20 Amerikanen, waaronder Darren Levine en Alan Feldman, opleidde tijdens de eerste Instructors Course voor Amerikanen in Israël. Als hoofd van het Krav Maga Professionele Comité was Eyal verantwoordelijk voor het organiseren van Krav Maga in een systeem, en voor de grote doorbraak in de jaren ’80. Hij organiseerde de recentste belangrijkste revisie in de jaren ’90 en leidt de huidige tactische revolutie in uitvoering en vooruitgang. Eyal was ook aanwezig als belangrijkste drijfkracht bij het verspreiden van Krav Maga in Europa, Australië en het Midden-Oosten. Eyal is de drijvende kracht achter de verspreiding van Krav Maga over de hele wereld. Eyal zegt: ” the last thing anyone should get from self defense training is a false sense of security”, “het laatste wat iemand zou moeten krijgen van zelfverdedigingstraining is een vals gevoel van veiligheid”.

Eyal Yanilov Techniek Krav MagaEyal Yanilov, door Imi aangewezen als “Head of the Krav-Maga Professional Committee” was verantwoordelijk voor het  prepareren en updaten van de Krav Maga curriculum (de beschrijvingen van de Krav Maga technieken). In deze hoedanigheid is Eyal samen met het ‘Global instructors-team’ nog steeds bezig met het up-to-date houden, aanpassen en implementeren van technieken en trainingsmethoden in het systeem. Eyal, samen met zijn meest gevorderde studenten van het Global-team en de locale directors of hoofd instructeurs in verschillende landen zijn de grote kracht achter het verspreiden van Krav Maga over de wereld. Momenteel is Eyal Yanilov de directeur en Chief Instructor van Krav Maga Global (KMG) en leidt de ‘International School of Krav-Maga’. Hierin staat hij aan het hoofd van de ontwikkeling, omschrijving en verspreiding van het systeem.

Eyal is gediplomeerd aan de school voor trainers en instructeurs, de ‘Wingate Institute for Sport and Physical Education’ en heeft ook jaren gespendeerd in het trainen van personeel van elite korpsen en speciale anti terroristen squads, terwijl hij les gaf op colleges voor instructeurs lichamelijke opvoeding. Eyals grootste doel op dit moment is het opleiden van instructeurs en het promoten van opleidingen voor toekomstige Krav Maga instructeurs over de hele wereld. Iets wat hij, en dat zeg ik uit eigen ervaring, met enorm veel pezier, inzet en charisma doet.