KMG – Krav Maga Global,

is opgericht door Eyal Yanilov. De bond waakt over de kwaliteit van de aangesloten sportscholen om zo het niveau van de trainingen en technieken te optimaliseren.

Eyal Yanilov (geboren in 1959) heeft direct les gekregen van Imi Lichtenfeld (oprichter van Krav Maga) zelf en heeft het hoogste niveau binnen Krav Maga, Master level 3 (Expert level 8). Eyal Yanilov heeft de technieken zo aangepast, dat deze ook beschikbaar zijn voor ‘burgers’. Van gerichte technieken voor het leger, naar technieken die voorkomen op ‘straat’.

KWALITEIT VAN KRAV MAGA

De kwaliteit van de instructeurs bij KMG is zeer hoog. Een zware en zeer leerzame cursus zorgt ervoor dat zowel de technieken als de les-vaardigheid van de instructeurs naar een zo hoog mogelijk niveau gebracht worden. Daarnaast houdt KMG zich bezig met het continu ‘bijscholen’ van de instructeurs middels speciale instructeurs trainingen en updates.

Niet alleen de instructeurs krijgen te maken met KMG, maar ook de studenten zelf. De examinering binnen Krav Maga wordt door KMG behandeld. Dit houdt in dat elke student die wil groeien binnen KMG, een ‘level-examen’ examen moet halen. Hierin wordt er objectief gekeken naar de technieken en inzet van de deelnemers.